Kip piri piri

Kip piri piri
Dit recept is voor ongeveer 7 kipdrumsticks en geschikt vanaf fase 2.

Benodigdheden: 
- Oven
- Ovenschaal
- Kom
- Staafmixer

De producten die we gebruiken voor dit gerecht:
- 1 kilo (biologische) kipdrumsticks
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder (5 gram)
- 1 theelepel zout
- 4 eetlepels olijfolie (60 ml)

Extra naar smaak- en wens toevoegen:
- Peper en zout
- Kruiden

Voedingswaarde per drumstick:
294 kcal, 20,36 gram vet (waarvan verzadigd 4,83 gram), koolhydraten 0,47 gram, eiwit 27,16 gram

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de rode peper in kleine stukjes.
Meng de rode peper, knoflook, paprikapoeder, zout en olijfolie in een kom en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Verdeel de kipdrumsticks in een ovenschaal en wrijf hier het mengsel overheen.
Stop de kipdrumsticks in de oven en bak in ca. 45 minuten gaar. Keer ze halverwege even om.

Wil je er graan een frisse saus bij? Dan is tzatziki hier heerlijk bij. Lekker met een beetje verse munt!

Wil je ze alvast voorbereiden? Laat de kipdrumsticks dan helemaal afkoelen en bewaar ze afgedekt een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je ze koud eten of even kort opwarmen.

Eet smakelijk!