Proteïne balletjes gehaktsmaak

Benodigdheden:


De groenten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:

  • 50 gram Augurk 
  • 30 gram Ui
  • 100 gram Tomaten 
  • 150 gram IJsbergsla 
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Rode peper of Cayennepeper 
  • 15 gram Verse peterselie 


Naar smaak- en wens toevoegen:

  • Peper en zout
  • Olijfolie 


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul een shakebeker met 50 ml water en voeg hier de inhoud van het zakje Proteïne balletjes gehaktsmaak aan toe. Schud tot het poeder volledig is opgelost. Voeg hier de knoflookpoeder, rode peper of cayennepeper en verse peterselie aan toe. Voor naar smaak- en wens peper en zout toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar heen. Kneed hier 5 balletjes van en druk deze plat op het bakpapier in de vorm van een hamburger. Bak de hamburgertjes vervolgens 15 minuten in de oven. Was de sla en maak deze droog. Voeg vervolgens de augurk, ui en tomaten toe aan de sla. Voor de smeuïgheid kun je 2 eetlepels olijfolie toevoegen. Wanneer de hamburgertjes klaar zijn kun je deze door de sla heen eten of er naast. 

Wil je graag een dressing over je sla of een sausje bij de hamburgertjes? Kies dan voor onze sauzen met een verlaagd gehalte aan koolhydraten.

Heb je het gerecht ook gemaakt? We vinden het leuk als je er ons een foto van stuurt.
Eet smakelijk!