Proteïnedieet recept november 2017: Tagliatelle met groenten

Benodigdheden:
- 2 Pannen
- Koekenpan
- Snijplank
- Keukenmes

De producten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:
- Proteïne pasta Tagliatelle
- 100 gram broccoli
- 65 gram tomaten
- 100 gram champignons
- 80 gram gele paprika
- 10 gram verse basilicum
- 15 gram olijfolie
- 1 gram peper
- 1 gram zout
- 2 gram knoflook

Naar smaak- en wens toevoegen:
- Peper en zout

Voedingswaarden per persoon:
383 kcal, 16,9 gram vet (waarvan verzadigd 2,5 gram), koolhydraten 17 gram, eiwit 38 gram

Bereiding:
Zet de pan op het vuur en doe hier voldoende water in. Voeg hier een snufje zout aan toe. Wanneer het water kookt doe je de tagliatelle (50 gram) in de pan. Laat de tagliatelle ongeveer 10 minuten koken en roer dit af en toe door.
Zet de andere pan op het vuur, laat het water koken en voeg hieraan de broccoli toe. Laat in ongeveer 7 minuten gaar worden, zodat er een lekkere bite in de broccoli blijft.
Hierna kun je de koekenpan op het vuur zetten op middelhoog vuur en voer hier de olijfolie en knoflook aan toe. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg deze vervolgens toe aan de koekenpan en olijfolie. Was hierna de paprika, snijd deze ook in stukjes en voeg toe aan de champignons. Maak hierna de tomaten schoon, snijd deze in stukjes en voeg ook toe aan de koekenpan.
De basilicum, het peper en de zout voeg je als laatste naar smaak- en wens toe.
Giet de tagliatelle en de broccoli af en voeg deze allebei toe aan de koekenpan, roer goed door en serveer op een bord.

Tip: voor een extra lekkere smaak kun je een blokje (groente)bouillon toevoegen aan het water van de tagliatelle en de broccoli.

Wil je er graag een pastasaus doorheen hebben? Kies dan uit onze koolhydraatarme sauzen jouw favoriete smaak.

Eet smakelijk!