Pesto Genovese

Benodigdheden:
- Keukenmachine
- (Kleine) koekenpan

De producten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:
- 30 gram basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas
- 30 gram pijnboompitten
- 4 eetlepels (extra vierge) olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 gram peper
- 2 gram (zee)zout

Extra naar smaak- en wens toevoegen:
- Peper en zout

Voedingswaarden per persoon:
956 kcal, 90,3 gram vet (waarvan verzadigd 20 gram), koolhydraten 8,4 gram, eiwit 29,4 gram

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten -zonder olie of boter- lichtjes in een (kleine) koekenpan. Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, haal je ze van het vuur en laat je ze afkoelen op een bord.
Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg hierna de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix dit goed door.
Breng de pesto op het laatst op smaak met peper en zout. Let op dat je niet te veel zout toevoegt, want de parmezaanse kaas is al zout van zichzelf.

De pesto kun je gebruiken in een pastagerecht, salade of bijvoorbeeld smeren op toast of een cracker.
In de koelkast blijft de pesto enkele dagen goed. Wil je hem langer bewaren? Stop de pesto dan in een goed afsluitbaar potje, giet er een dun laagje olijfolie overheen en sluit het potje goed af.

Bij welk gerecht ga jij deze heerlijke zelfgemaakte pesto gebruiken?

Eet smakelijk!