Bloemkoolpizza

Benodigdheden:
-Oven
-Magnetron
-Magnetronbestendig schaaltje
-Snijplank
-Mes
-Handrasp of keukenmachine
-Schone theedoek
-Een grote kom
-Spatel
-Bakplaat
-Bakpapier

De producten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:
- 200 gram bloemkool
-60 gram parmezaanse kaas
-1 ei
-65 gram tomaten
-2 gram knoflook
-1 gram gedroogde oregano
-10 gram verse basilicum
-1 gram zout

Naar smaak- en wens toevoegen:
- Peper en zout

Voedingswaarden per persoon:
409 kcal, 23,4 gram vet (waarvan verzadigd 12,3 gram), koolhydraten 11,1 gram, eiwit 36,7 gram

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en spoel ze goed af. Rasp de bloemkool fijn met een handrasp of gebruik een keukenmachine.
Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendige schaaltje en doe dit 3 tot 5 minuten in de magnetron.
Laat hierna de bloemkool goed uitlekken in een schone theedoek en wring deze goed. Doe dit net zolang totdat al het vocht uit de bloemkool is verdwenen.
Meng in een grote kom de bloemkool met de parmezaanse kaas, oregano en knoflook. Meng dit goed door met een spatel. Wanneer dit goed is gemengd voeg je het ei toe en meng je alles met je handen goed door elkaar.
Leg hierna een vel bakpapier op de bakplaat en vet het bakpapier goed in. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm doorsnede. Je kunt hiervoor je handen gebruiken, maar ook een spatel of de achterkant van een lepel.
Doe de bakplaat in de oven en bak de bodem 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hierna de bakplaat eruit en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten. In dit geval hebben wij plakjes tomaat er op gelegd voor de smaak.
Je stopt de bakplaat nu voor nog eens 5 tot 7 minuten in de oven. Wanneer de bloemkoolpizza klaar is kun je de verse basilicum eroverheen garneren voor de finishing touch!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw favoriete ingrediënten als topping.

Eet smakelijk!