proteïnedieet tijdens vakantie

Het proteïnedieet volgen tijdens vakantie

YES! Het is weer (bijna) de vakantieperiode! Tijd voor het lekkere weer! Ga je de vakantie vieren in eigen land of ga je naar het buitenland? Belangrijk is het om je bewust te blijven van je proteïnedieet, maar je moet ook kunnen genieten.

Tijdens je vakantie wil je misschien ontspannen, genieten en niet te veel bezig zijn met het proteïnedieet. Wij begrijpen dat en willen je daarom graag tips en trucs geven. Het is belangrijk dat je niet alles overboord gooit en helemaal los gaat tijdens deze periode. Genieten kan, maar met mate.

Helaas komen met de dagen ook de kilo’s er weer (zichtbaar) aan. Hoe kun je dit nu het beste voor blijven? Waar kun je het beste op letten en rekening mee houden?

Tip 1 - Drink veel water
Door water te drinken in plaats van frisdrank doe je je lichaam een groot plezier. Vind je de smaak van alleen water niet lekker? Probeer dan eens een schijfje citroen, limoen, sinaasappel, komkommer, munt of aardbei toe te voegen. Dit geeft een lichte smaak aan het water. Probeer per dag 1,5 tot 2 liter water te drinken.
Nog een groot voordeel van water: het bevat 0 calorieën en is de allerbeste dorstlesser.

Tip 2 - Sla nooit je ontbijt over
Dit geldt ook in het dagelijks leven, maar ook wanneer je op vakantie bent. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt zorgt er voor dat je overdag minder snel een hongergevoel zult hebben.

Tip 3 - Blijf bewegen
Op vakantie is de mate van lichaamsbeweging meestal anders. Om ervoor te zorgen dat je enigszins in vorm blijft, is het verstandig om wat aan lichaamsbeweging te doen. Ga bijvoorbeeld zwemmen of een stuk lopen. Liever iets actievers? Denk dan eens aan (strand)volleybal, badminton of voetballen.

Tip 4 - Beperk je koolhydraat inname
Onder koolhydraten kun je (stok)brood, pasta, patat, rijst en koekjes verstaan. Deze producten uit de supermarkt bevatten veel koolhydraten en verstoren je proteïnedieet. Uiteraard heeft Protislank de geschikte producten voor tijdens je vakantie. Broden, toast, pasta, rijst en koekjes van Protislank zijn eiwitrijk, hebben een verlaagd gehalte aan koolhydraten en zijn makkelijk mee te nemen. De perfecte keuze voor je dieet!

Tip 5 - Tussendoortjes en snacks
Veel tussendoortjes en snacks uit de supermarkt bevatten vaak veel suiker en geraffineerde koolhydraten, waardoor ze amper tot niet verzadigen en je al snel weer honger zult hebben. De tussendoortjes en snacks van Protislank daarentegen zijn eiwitrijk en hebben een verlaagd gehalte aan koolhydraten en suikers! Deze kun je dus zonder problemen nuttigen in je proteïnedieet. Wij hebben een ruim assortiment en voor iedereen wat wils. Denk hierbij aan koekjes, wafels, repen, chips en andere heerlijke verantwoorde tussendoortjes en snacks voor je proteïnedieet. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen voor onderweg. Door ze mee te nemen, zul je ook minder snel voor verleidingen komen te staan.  

Tip 6 - Avondeten (in een restaurant en thuis)
Je kunt tijdens je avondeten bewuste keuzes maken. Salades zijn vaak erg lekker en bevatten weinig calorieën. Je kunt ook kiezen voor een gerecht met een mager stukje vlees of vis. Laat de sausjes en de aardappelen/patat staan en neem in plaats daarvan een extra portie groenten.
Eet je thuis? Probeer je dan zo veel mogelijk aan de Protislank producten voor de maaltijd te houden met veel groenten.

Tip 7 - Eet om de 2 à 4 uur
Probeer zoveel mogelijk het ritme vast te houden om om de 2 à 4 uur te eten. Hier houdt je je spijsvertering mee op gang.

Tot slot, probeer zoveel mogelijk eiwitrijke producten en groenten te nuttigen, koolhydraten en sausjes te laten staan, te blijven bewegen en genoeg water te blijven drinken. Mochten deze tips niet lukken, wees dan niet te streng voor jezelf! Maak opnieuw een plan om de vakantiekilo’s er af te krijgen en ga verder in de fase waar je bent gebleven. Het belangrijkste tijdens de vakantie is om een balans te creëren en te houden tussen genieten en bewust te zijn van wat je eet en drinkt.

Is er toch iets niet duidelijk of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze collega’s helpen je graag!

Fijne vakantie!

••••••••••••••