Koolhydraatarme knoflookgarnalen
Heerlijk recept voor knoflookgarnalen die perfect binnen het koolhydraatarm Dieet passen.
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Koekenpan
Snijplank
Keukenmes
- 150 gram Garnalen middelgroot (ca. 12 stuks)
- 2 tenen Knoflook groot
- Citroensap vers
- Rozemarijn naar smaak toevoegen
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak toevoegen
Maak, indien nodig, de garnalen eerst schoon
Verwijder hierna de schilletjes van de knoflooktenen en plet ze met een keukenmes.
Zet een koekenpan op laag vuur, voeg hier de olijfolie aan toe en laat warm worden.
Bak nu de geplette knoflooktenen om en om in de olijfolie.
Zet het vuur hoog en bak de garnalen in de knoflookolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bak de garnalen aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.
Hak de rozemarijn en voeg deze toe aan de garnalen.
Serveer de garnalen met de rozemarijn en giet de knoflookolie over de garnalen heen.
Wil je er graag pasta bij eten? Kies dan voor bijvoorbeeld onze Low carb Penne en voeg hier ongeveer 150 gram (cherry)tomaten aan toe voor de frisse smaak.
Trefwoord Garnalen, Koolhydraatarm, Low carb