Zelfgebakken koolhydraatarmer brood met avocado en ei
Protislank
Brood is nog lekkerder als je het zelf bakt. Vaak is brood alleen rijk aan koolhydraten, waardoor het niet in je dieet past. Met dit recept kan je zelf heerlijk koolhydraatarmer brood bakken. Door het te beleggen met avocado en ei maak je het helemaal af.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de inhoud van de zak met 400 ml water. (eventueel kun je ook melk, yoghurt of room gebruiken)
Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.
Vorm met vochtige handen een groot brood of meerdere kleine broodjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier en plaats de plaat in de oven.
Bak het hele brood gedurende 60 minuten op 175°C of de kleine broodjes ongeveer 20-25 minuten op 175°C
Voor het beleg
Snij een kwart van de rijpe avocado in dunne plakjes.
Doe een beetje olie in de pan en bak het eitje een paar minuten tot het spiegeleitje gaar is.
Snij een sneetje van het koolhydraatarmere brood en beleg dit met de reepjes avocado. Leg hier bovenop je eitje.
Doe een klein beetje peper en zout over je creatie.
Genieten maar!
Trefwoord brood met avocado en ei, koolhydraatarm brood, koolhydraatarm brood met avocado en ei, koolhydraatarm ontbijt recept, koolhydraatarm recept, low carb brood