Ga terug
Herfstige, gezonde pompoensoep (1)

Herfstige, gezonde pompoensoep

Protislank
Als je aan herfst denkt, dan denk je aan pompoensoep. We hebben daarom een heerlijke pompoensoep voor je ontwikkeld die past in het koolhydraatarm dieet.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram (fles)pompoen
  • 1 tl ui
  • 1 teentje knoflook
  • bouillonblokje
  • 100 gram rode paprika
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 ml water
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Steek met een vorm gaatjes in de pompoen. Doe hem daarna 3 minuten in de magnetron. Hierdoor wordt de pompoen wat zachter en makkelijker om te snijden.
  • Snij de pompoen door de helft en haal de zaden en draden uit de binnenkant. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Maak blokjes van ongeveer 3 cm. Snij ook de paprika in even grote stukjes.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook. Wanneer deze glazig zijn kan je de pompoen en paprika toevoegen.
  • Voeg de kerriepoeder toe en bak het geheel zo’n 5-10 minuutjes.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en zet op laag vuur.
  • Laat de soep zachtjes ongeveer 30 minuten pruttelen. Controleer of de pompoen helemaal zacht is door er met een vork in te prikken.
  • Pureer tot de soep helemaal glad is.
  • Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  • Garneer de soep door de ProtoToast in vierkante blokjes te snijden en in een beetje olijfolie te bakken. Met deze croutons en wat kruiden kan je je soep prachtig garneren!
  • Geniet van je heerlijke, herfstige pompoensoep!
Trefwoord gezonde pompoensoep, heerlijke gezonde pompoensoep, herfstige gezonde pompoensoep, herfstige pompoensoep, pompoensoep, proteine pompoensoep