Ga terug
koolhydraatarme-ontbijt-muffins-proteine-dieet

Koolhydraatarme ontbijt muffins

Met eieren kun je eindeloos variëren, wees lekker creatief. Dit recept voor ei muffins is heerlijk als zowel koolhydraatarm ontbijt en lunch en zelfs als tussendoortje. Je kunt ze ook alvast een dag van te voren maken en je dag snel starten. Het leuke is dat je zelf groenten kunt toevoegen die jij lekker vindt.
Gang Ontbijt

Equipment

  • Oven
  • Muffinvormpjes

Ingrediënten
  

  • 6 Eieren
  • 1 handvol Spinazie
  • 10 Cherrytomaten
  • 1/5 Paprika
  • Bieslook vers
  • Peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvormpjes in met een bakspray of bekleed de vorm met cupcake papiertjes.
  • Hak de spinazie fijn en snijd de cherrytomaten en paprika. Verdeel deze over de vormpjes.
  • Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het de eieren over de muffinvorm. Vul ieder vormpje voor ongeveer ¾.
  • Bestrooi met fijngesneden bieslook.
  • Zet de ei muffins in de oven voor ongeveer 2 minuten.
  • Controleer met een prikker of ze gaar zijn.
Trefwoord Hartig, Koolhydraatarm, Low carb, Muffin