Go Back

Portobello burgers

Portobello burger, dit recept is voor 1 portobello burger en geschikt vanaf fase 2. Je mag de burger in deze fase ook beleggen met vlees, vis of een vleesvervanger. Bijvoorbeeld met Valess. Wil je de burger liever beleggen met andere ingrediënten? Dat kan natuurlijk altijd! Let er dan wel op dat ze zijn toegestaan in jouw fase.
Porties: 1 persoon

Equipment

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 2 Portobello champignons
  • 1 Tomaat
  • 1/4 Avocado
  • 1 handje Rucola
  • 1 handje Spinazie
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak toevoegen
  • 2 eetlepels 2BSlim yonnaise

Instructies

  • Was de portobello champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de tomaat in plakken en plet de avocado met een vork tot een puree.
  • Verwarm de koekenpan met twee eetlepels olijfolie en bak de paddenstoelen ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Gebruik de portobello champignon als broodje en beleg deze met de tomaat, avocado, rucola en spinazie. Besprenkel met 2BSlim yonnaise.

Notities

 Je mag de burger in deze fase ook beleggen met vlees, vis of een vleesvervanger. Bijvoorbeeld met Valess. Zie hier de vlees- en viswijzer. Wil je de burger liever beleggen met andere ingrediënten? Dat kan natuurlijk altijd! Let er dan wel op dat ze zijn toegestaan in jouw fase. Zie hier de groentewijzer.