Ga terug
pesto-genovese-proteine-dieet-recept

Huisgemaakte Pesto Genovese

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
calorie├źn 956 kcal

Equipment

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Ingredi├źnten
  

  • 30 gram Basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 4 eetlepels Olijfolie extra vierge
  • 1 teen Knoflook
  • 2 gram Peper
  • 2 gram Zeezout

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten -zonder olie of boter- lichtjes in een (kleine) koekenpan. Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, haal je ze van het vuur en laat je ze afkoelen op een bord.
  • Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa.
  • Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix dit goed door.
  • Breng de pesto op het laatst op smaak met peper en zout. Let op dat je niet te veel zout toevoegt, want de parmezaanse kaas is al zout van zichzelf.

Notities

De pesto kun je gebruiken in een pastagerecht, salade of bijvoorbeeld smeren op toast of een cracker.
In de koelkast blijft de pesto enkele dagen goed. Wil je hem langer bewaren? Stop de pesto dan in een goed afsluitbaar potje, giet er een dun laagje olijfolie overheen en sluit het potje goed af.
Trefwoord Pesto