Ga terug
pesto-genovese-proteine-dieet-recept

Gezonde pesto maken recept

Protislank
Ben jij ook zo'n pestoliefhebber? Met dit recept kan je een gezonde pesto maken die perfect in je gezonde levensstijl past. Door je pesto zelf te maken kan je het zout in deze saus namelijk beperken, waardoor die meteen een stuk gezonder is. Is dat even fijn?
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 potje pesto
calorieën 956 kcal

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 30 gram Basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 4 eetlepels Olijfolie extra vierge
  • 1 teen Knoflook
  • 2 gram Peper
  • 2 gram Zeezout

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een (kleine) koekenpan. Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, haal je ze van het vuur en laat je ze afkoelen op een bord.
  • Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal goed fijn.
  • Voeg nu de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Je gezonde pesto begint nu vorm te krijgen!
  • Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix dit goed door. Bepaal de hoeveelheid olijfolie aan de hand van de gewenste dikte die jij wilt voor je pesto. Mix alle ingrediënten goed door tot alles helemaal door elkaar zit.
  • Breng de pesto op het laatst op smaak met peper en zout. Let op dat je niet te veel zout toevoegt, want de Parmezaanse kaas is al zout van zichzelf én dat is natuurlijk niet heel gezond.

Notities

Deze gezonde pesto kun je gebruiken in een pastagerecht, salade of bijvoorbeeld smeren op toast of een cracker.
In de koelkast blijft de pesto enkele dagen goed. Wil je hem langer bewaren? Stop de pesto dan in een goed afsluitbaar potje, giet er een dun laagje olijfolie overheen en sluit het potje goed af.
Trefwoord gezonde huisgemaakte pesto, gezonde pesto, gezonde pesto maken, huisgemaakte gezonde pesto, huisgemaakte pesto maken, Pesto, pesto maken