Neem een (steel)pan, zet die op laag vuur en doe hier 1 eetlepel olijfolie in. Snijd de knoflook fijn en bak deze kort mee.
Snijd de tomaten en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Laat dit 2 minuten zacht pruttelen.
Breng de saus op smaak met peper en zout en zet apart. Voor extra smaak kun je eventueel pizza kruiden of Italiaanse kruiden toevoegen.
Zet de grillpan op het vuur en snijd de aubergines in plakjes van 1 cm. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie, peper en zout en grill hierna de plakken aubergine 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verhit de oven voor op 200 °C.
Pak een ovenschaal en leg hier de plakken aubergine in. Beleg deze met de saus die je zojuist hebt gemaakt van knoflook, tomaten en paprika. Voeg als laatste wat mozzarella toe.
Zet het gerecht voor ongeveer 20 minuten in de oven. Wanneer je de schaal uit de oven haalt, kun je de verse basilicum bovenop de plakken aubergine en groenten leggen.
Laat voor het opdienen een paar minuten staan. Eet smakelijk!