Ga terug
Gegrilde paprikasoep

Gegrilde paprikasoep

Deze heerlijke, romige paprikasoep is super makkelijk om te bereiden en ook nog eens gezond!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties 2 porties
calorieën 267 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 takjes verse platte peterselie of bieslook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 sneetjes meerzadenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika's op een met bakpapier belegde bakplaat en zet ze gedurende 20 minuten in de oven.
  • Pel en snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de peterselie/bieslook fijn.
  • Verhit zodra de paprika's klaar zijn een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de ui zo'n 3 minuten.
  • Ontvel ondertussen de paprika's en snijd ze in grove stukken.
  • Voeg de tomaat, paprika, bouillonblokje, helft van de peterselie/bieslook, 2 eetlepels Griekse yoghurt en 700 ml water toe aan de ui. Breng het geheel aan de kook en kook zo'n 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de 2 sneetjes meerzadenbrood in blokjes (zo groot als een dobbelsteen)
  • Doe het brood nu samen met de overgebleven olijfolie en een teentje geperst knoflook in een kom. Hussel dit vervolgens goed door elkaar en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de croutons op dezelfde temperatuur 10-15 minuten in de oven af.
  • Wanneer de soep zo'n 10 minuten gekookt heeft kan deze gepureerd worden.
  • Verdeel de soep over 2 kommen. Haal de croutons uit de oven en serveer de gegrilde paprikasoep met de knoflookcroutons. Voilà, laat het smaken!

Notities

Voedingswaarden per portie
  • Energie: 267 kcal
  • Vetten: 12,1 gram
  • Eiwit: 9,4 gram
  • Koolhydraten: 14,6 gram
  • Vezels: 8,3 gram
Trefwoord gegrilde paprikasoep, gezonde paprikasoep, paprikasoep