Koolhydraatarme lasagne
Een heerlijke low carb lasagne met gehakt, groenten en geraspte kaas.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 361 kcal
- 400 gram courgette
- 400 gram champignons
- 400 gram rungergehakt, mager
- 800 gram spinazie
- 200 gram cottage cheese
- 50 gram geraspte kaas 30+
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 fles 2BSlim Tomaat Basilicum saus
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit.
Zet een koekenpan op het vuur en laat hierin de olijfolie warm worden, voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt rul.
Voeg wanneer het gehakt rul is, de spinazie in delen toe (laat slinken). Wanneer alle spinazie in de pan zit, kan de 2BSlim saus erbij.
Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Meng goed door elkaar. Verwarm enkele minuten. Haal van het vuur en zet even weg.
Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette.
Pak een ovenschaal en verdeel 1/3 deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten.
Besmeer de laatste laag courgettelinten met de cottage cheese. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Strooi daarna de geraspte kaas over de cottage cheese.
Bak de lasagne in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Trefwoord koolhydraatarme lasagne, lasagne, low carb lasagne, recept lasagne