Ga terug
Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijke low carb lasagne met gehakt, groenten en geraspte kaas.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang avondmaaltijd
Porties 4 personen
calorieën 361 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram courgette
  • 400 gram champignons
  • 400 gram rungergehakt, mager
  • 800 gram spinazie
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 gram geraspte kaas 30+
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fles 2BSlim Tomaat Basilicum saus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat hierin de olijfolie warm worden, voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt rul.
  • Voeg wanneer het gehakt rul is, de spinazie in delen toe (laat slinken). Wanneer alle spinazie in de pan zit, kan de 2BSlim saus erbij.
  • Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Meng goed door elkaar. Verwarm enkele minuten. Haal van het vuur en zet even weg.
  • Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette.
  • Pak een ovenschaal en verdeel 1/3 deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten.
  • Besmeer de laatste laag courgettelinten met de cottage cheese. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Strooi daarna de geraspte kaas over de cottage cheese.
  • Bak de lasagne in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Trefwoord koolhydraatarme lasagne, lasagne, low carb lasagne, recept lasagne