Je leest het goed, koolhydraatarme lasagne! Je vraagt je waarschijnlijk af hoe dit mogelijk is… Wij hebben de lasagnebladen vervangen door courgette. Ook gebruiken we de tomatensaus van 2BSlim. Op deze manier wordt de lasagne lager in koolhydraten!De lasagne is verder gevuld zoals de traditionele lasagne. Met rundergehakt, champignons en spinazie. En niet te vergeten, geraspte kaas!
Hoe maak ik een koolhydraatarme lasagne?
De traditionele lasagne bevat vaak veel koolhydraten. Zeker als je een pakje uit de supermarkt koopt, is het vaak een recept vol koolhydraten. In dit recept hebben we de lasagnebladen vervangen voor courgette. Courgette bevat slechts 3,1 gram koolhydraten per 100 gram. Ook gebruiken we in dit recept de 2BSlim tomatensaus. Ook deze is lager in koolhydraten. Dankzij deze kleine aanpassingen is deze lasagne een stuk lager in koolhydraten dan de traditionele lasagne. Maar daardoor zeker niet minder lekker!
Low carb lasagne recept
Deze lasagne is gevuld met gehakt, champignons, spinazie en knoflook. Om de lagen te creëren hebben we courgette linten gebruikt. Daarnaast hebben we cottage cheese toegevoegd om er een smeuïg geheel van te maken. Dankzij de 2BSlim tomaat basilicum saus en Italiaanse kruiden wordt het een heerlijk Italiaans recept. Uiteraard kun je de ingrediënten ook aanpassen naar jouw wens. Let hierbij wel op de voedingswaarden!
Volg je ons koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept toegestaan vanaf fase 2.
Voedingswaarden per portie
- Kcal: 361
- Vet: 17,2 gram
- Eiwit: 39,7 gram
- Koolhydraten: 7,9 gram
- Vezels: 9,2 gram
Koolhydraatarme lasagne
Ingrediënten
- 400 gram courgette
- 400 gram champignons
- 400 gram rungergehakt, mager
- 800 gram spinazie
- 200 gram cottage cheese
- 50 gram geraspte kaas 30+
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 fles 2BSlim Tomaat Basilicum saus
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat hierin de olijfolie warm worden, voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt rul.
- Voeg wanneer het gehakt rul is, de spinazie in delen toe (laat slinken). Wanneer alle spinazie in de pan zit, kan de 2BSlim saus erbij.
- Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Meng goed door elkaar. Verwarm enkele minuten. Haal van het vuur en zet even weg.
- Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette.
- Pak een ovenschaal en verdeel 1/3 deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten.
- Besmeer de laatste laag courgettelinten met de cottage cheese. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Strooi daarna de geraspte kaas over de cottage cheese.
- Bak de lasagne in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.