Vlees en viswijzer

Op deze pagina kun je onze vlees- en viswijzer vinden. Eet je vegetarisch? Op deze pagina kun je ook vinden welke vleesvervangers je mag hebben. Vlees, vis en vleesvervangers mag je eten vanaf fase 2 in je proteine dieet. De hoeveelheid per portie is ongeveer 150-200 gram. Is er iets niet duidelijk of heb je ergens vragen over? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.  

 Toegestane vlees- en vissoorten proteinedieet

Rundvlees

  • Baklap
  • Biefstuk
  • Braadlap
  • Entrecote
  • Klapstuk
  • Lever
  • Nier
  • Ossenhaas / tournedos
  • Poulet
  • Rollade
  • Rosbief
  • Tartaar

Kip

  • Bout / poot zonder vel
  • Kalkoen- / kipfilet
  • Lever
  • Rollade

Lamsvlees

  • Nier
  • Schouder

Varkensvlees

  • Filet
  • Fricandeau
  • Gehakt
  • Hamlap
  • Karbonade / -kotelet
  • Lever
  • Nier
  • Oester
  • Poulet
  • Varkenshaas

Schaal- en schelpdieren

  • Escargots
  • Garnalen
  • Gamba
  • Inktvis
  • Krab
  • Kreeft
  • Rivierkreeftjes
  • Sint Jacobsschelpen
  • Surimi

Vis

  • Ansjovis
  • Forel
  • Haring
  • Heilbot
  • Kabeljauw
  • Koolvis
  • Poon
  • Schar
  • Schol
  • Stokvis
  • Tilapia
  • Tonijn
  • Tong
  • Wijting
  • Zalm
  • Zalmforel
  • Zeewolf

Vleesvervangers

  • Ei (2 eieren is 100 gram)
  • Seitan
  • Tahoe
  • Tempé
  • Tofu
  • Vegetarische filet
  • Vegetarisch gehakt
  • Vegetarische kipstukjes
  • Vegetarische stukjes

Let op: Vlees, vis & vleesververvangers zijn toegestaan vanaf fase 2. Je mag 100 gram vlees, vis of vleesvervanger per dag eten. Gebruik bij voorkeur biologische producten en koop de producten nooit gepaneerd.