Koolhydraatarme curry
Slechts 16 gram per portie met deze koolhydraatarme curry!
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 2 personen
calorieën 659 kcal
- 270 gram Slim rijst
- 250 gram snijbonen
- 250 gram kipdijfilet
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstolie
- 1 eetlepel tikkie masala kruidenpasta
- 200 ml kokosolie
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram cashewnoten (1 eetlepel)
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie om in te bakken
Kook de snijbonen 5 minuten. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes, de rode ui in stukjes en de limoen in 4 partjes.
Pers de knoflook en doe in de pan, samen met de rode ui met olijfolie. Bak de kipfilet hierin en de rode ui 5 minuten.
Voeg de tikkie masala kruidenpasta toe, roer door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk, het sap van 2 partjes van de limoen en de snijbonen toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken, snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg 2/3 alvast toe aan de curry.
Schenk de inhoud van de rijst in een zeef en spoel de rijst kort af met (kraan)water.
Voeg hierna de rijst toe en verhit alle ingrediënten gedurende twee minuten, zonder deze te laten koken.
Serveer het geheel met de verse peterselie, de partjes limoen en de cashewnoten. Smakelijk!
Trefwoord curry, koolhydraatarme curry, koolhydraatarme curry met kip, low carb curry