Ga terug
Koolhydraatarme curry

Koolhydraatarme curry

Slechts 16 gram per portie met deze koolhydraatarme curry!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang avondmaaltijd
Porties 2 personen
calorieën 659 kcal

Ingrediënten
  

  • 270 gram Slim rijst
  • 250 gram snijbonen
  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 1 eetlepel tikkie masala kruidenpasta
  • 200 ml kokosolie
  • 20 gram verse peterselie
  • 20 gram cashewnoten (1 eetlepel)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kook de snijbonen 5 minuten. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes, de rode ui in stukjes en de limoen in 4 partjes.
  • Pers de knoflook en doe in de pan, samen met de rode ui met olijfolie. Bak de kipfilet hierin en de rode ui 5 minuten.
  • Voeg de tikkie masala kruidenpasta toe, roer door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk, het sap van 2 partjes van de limoen en de snijbonen toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken, snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg 2/3 alvast toe aan de curry.
  • Schenk de inhoud van de rijst in een zeef en spoel de rijst kort af met (kraan)water.
  • Voeg hierna de rijst toe en verhit alle ingrediënten gedurende twee minuten, zonder deze te laten koken.
  • Serveer het geheel met de verse peterselie, de partjes limoen en de cashewnoten. Smakelijk!
Trefwoord curry, koolhydraatarme curry, koolhydraatarme curry met kip, low carb curry