Amandelmeel

Per stuk (zak)
€ 12,95
Direct leverbaar
  • Rijk aan proteïne
  • Geschikt voor vegetarisch dieet
  • Light
  • beschrijving: mager amandelmeel ter vervanging van (tarwe)meel
  • inhoud afzonderlijk product: 400 gram
  • tenminste houdbaar tot: zie onderkant afzonderlijke verpakking
  • bewaaradvies: koel en droog bewaren

Amandelmeel is geschikt voor het proteine dieet, koolhydraatarme dieet, low carb dieet en eiwitdieet.
Sukrin vetarm amandelmeel is gemaakt van koud geperste rauwe Spaanse amandelen.

  • Van nature glutenvrij
  • Koolhydraat-arm
  • Rijk in proteïne, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten
  • Gezond alternatief voor meel en gemalen amandelen voor koken en bakken
  • Past perfect in je proteine dieet
  • Ideaal tijdens je dieet, fitness en gezonde leefstijl
  • Per portie = 10 gram eiwitten en 2,2 gram koolhydraten
In vet gereduceerde en gemalen amandelen.
Voedingswaarden Per 100 gram Per portie (20 gram)
Energie (kJ) 1.530 306
Energie (kcal) 366 73
Vetten (g) 10 2,0
-wv.verzadigd (g) 1,0 0,2
Koolhydraten (g) 11 2,2
-wv.suikers (g) 8,0 1,6
Vezels (g) 13 2,6
Eiwitten (g) 51 10
Zout (g) 0,00 0,00

Je kunt Sukrin amandelmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. Amandelmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met amandelmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%.

Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met amandelmeel. Omdat amandelmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met amandelmeel, de hoeveelheid amandelmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen.
Let er op dat als je alleen met amandelmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel. Een tip om dit op te lossen is Fiberfin te gebruiken. Lees meer over Fiberfin.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amandelmeel
Score