Proteïnedieet Tips en Trucs

Net begonnen in fase 1 en toch een beetje onwennig met het proteïnedieet? Dit is helemaal niet raar, want waarschijnlijk is het een hele omschakeling voor jou en je lichaam. Houdt het doel voor ogen wat je wilt behalen, want je zult resultaten zien. Dit zal de motivatie geven om door te gaan. Hieronder tref je onze beste tips. Heb jezelf ook goede tips voor ons, laat het alsjeblieft weten dan kunnen we ze delen!

proteïnedieet tips

Koolhydraten: Per dag mag je ongeveer 45 gram koolhydraten nuttigen. Tel hiervoor alle koolhydraten van ieder eetmoment bij elkaar op. Het is belangrijk dat je hier niet overheen gaat, maar er ook niet onder gaat zitten.

Voldoende drinken: Drink voldoende water per dag. Minimaal 1,5 - 2 liter. Denk hierbij aan thee, water, koffie, maar geen alcohol en suikerhoudende dranken.

Eten: Eet dagelijks 250-500 gram groenten en eet om de 2 - 4 uur.

Hongergevoel: Je kunt een hongergevoel krijgen. Zorg er in dit geval voor dat je veel water drinkt en groenten eet uit de lijst met onbeperkt toegestane groenten. Heb je nog steeds honger? Neem dan een extra Protislank product.

Ben je onderweg?: Zorg dat je altijd een extra Protislank product mee neemt voor onderweg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een reep.

Sporten en actieve leefstijl: We adviseren je om een extra Protislank product zoals een Protislank reep mee te nemen die je voor of na het sporten kunt eten.
Je eet dus 1 extra Protislank product op de dag dat je flink actief bent geweest.

Extra tips

  • Nuttig 1 eetlepel olijfolie per dag om de stoelgang op gang te houden. De olijfolie kun je bijvoorbeeld door je salade of groenten mengen;
  • Groenten mag je eten vanaf fase 1. Zie hiervoor de groentewijzer;
  • Kruiden en extra’s mag je eten vanaf fase 1. Zie hiervoor de kruiden- en extra’s wijzer;
  • Vlees- en vis mag je eten vanaf fase 2. Zie hiervoor de vlees- en viswijzer;
  • Fruit mag je eten vanaf fase 3. Zie hiervoor de fruitwijzer;

Aanvulling op je voeding

  • 1 multivitamine stick per dag;
  • 1 Protislank kalium tablet per dag.

Weegschema
Voordat je aan het dieet begint kun je voor jezelf een weegschema maken.
Ga -voordat je begint- op de weegschaal staan en schrijf je gewicht op. Meet hierbij je taille, heupen en borstomvang op en doe dit 1 keer per week. Op deze manier kun je zelf je resultaten bijhouden.Tip: Download het weegschemahieren print het uit.

Hoe moet ik mijn lichaam meten?: Meet met behulp van een meetlint de volgende delen van je lichaam rondom:

  • Op het breedste gedeelte van je heupen (met de voeten naast elkaar);
  • Op je navel (tijdens het uitademen, trek het meetlint niet te strak);
  • Op je borst (het breedste gedeelte).

Probeer te bewegen: Probeer iedere dag 30 minuten te bewegen, maar let wel op dat je dit niet intensief doet in de eerste 2 fases. Je kunt bijvoorbeeld een stukje wandelen of een rondje fietsen.

Balansdag: Kies tijdens een balansdag voor voeding met minder koolhydraten en vetten en vervang 1 of 2 van de 5 dagelijkse eetmomenten door Protislank producten. Zorg voor voldoende beweging door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen en een wandeling te maken.

Mocht er iets niet duidelijk zijn of je wenst ergens extra informatie over, neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice voor deskundig advies.
Wil je graag ergens een blog over lezen? Suggesties zijn altijd welkom, zodat wij er mee aan de slag kunnen gaan.

Voor verdere tips en trucs verwijzen wij je graag naar ons blog onderaan de pagina.

balansdag