Pasta liefhebbers opgelet! Met dit recept voor koolhydraatarme bami kun jij tijdens het koolhydraatarme dieet blijven genieten van heerlijke pasta! We gebruiken in dit recept de koolhydraatarme Slim Pasta Tagliatelle. Deze bevat namelijk 0 gram koolhydraten!
Koolhydraatarme pasta
Wist je dat maar eerder he? Dat er een pasta bestaat die 0 gram koolhydraten bevat! Zo kun jij tijdens je koolhydraatarme levensstijl namelijk blijven genieten van een portie bami. Wij maakten dit heerlijke recept voor koolhydraatarme bami met kip, witte kool, ui, knoflook en taugé. Natuurlijk ook overbakken met een lekker eitje!
Koolhydraatarme bami recept
Je vraagt je misschien af hoe het kan dat deze bami slechts 13 gram koolhydraten per portie bevat. Dit komt door de Slim Pasta Tagliatelle die we gebruikt hebben. Deze bevat namelijk 0 gram koolhydraten. In tegenstelling tot tagliatelle uit de supermarkt die vaak al 13 gram koolhydraten per opscheplepel bevat, is dit dus een super oplossing! Dankzij de kip krijg je ook nog eens voldoende eiwitten binnen. Dit is erg belangrijk tijdens het volgen van een koolhydraatarme levensstijl, omdat je je laag gehalte aan koolhydraten moet compenseren.
Voedingswaarden per portie (2 porties in totaal)
- Energie: 420 kcal
- Vet: 17,9 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- waarvan suikers: 8,3 gram
- Eiwitten: 45 gram

Koolhydraatarme bami
Ingrediënten
- 1 pakje Slim pasta tagliatelle
- 200 gram kipfilet
- 200 gram witte kool, voorgesneden
- 1 rode peper
- 1 bosui, in ringen gesneden
- 100 gram taugé
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 4 eetlepels sojasaus, minder zout
- peper en zout
- olijfolie om mee te bakken
Instructies
- Snijd de knoflook en rode peper. En snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in een pan samen met de sojasaus en voeg hier de knoflook, ui en rode peper aan toe. Fruit even aan en voeg dan de kip toe. Bak aan in ongeveer 3 minuten.
- Voeg nu de witte kool, bosui en taugé toe en bak 3 minuten mee.
- Bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
- Voeg de tagliatelle toe aan de rest, bak nog 2 minuten mee en doe op het laatst ook de taugé erbij.
- Bak ondertussen de eitjes en leg bovenop het geheel. Smakelijk eten!