Een heerlijke Indische maaltijd gaat er bij iedereen wel in. Met dit recept voor nasi met gewokte kip in zoetzure saus heb je een heerlijke maaltijd op tafel. We hebben het recept zo gemaakt dat deze goed in het koolhydraatarm dieet past en dat deze al vanaf de 1e fase te eten is!
Nasi met gewokte kip in zoetzure saus
Echte liefhebbers van de Indische keuken zullen genieten van dit recept. We maken namelijk nasi met gewokte kip in zoetzure saus! Natuurlijk bevat rijst veel koolhydraten, waardoor we gebruik maken van onze Slim rijst. We gebruiken ui, prei, rode peper, djinten, ketoembar en maggi om de nasi te maken. Als eerste gieten we het water uit de verpakking van de Slim rijst en spoelen de rijst af onder koud water. Dit laten we uitlekken. Daarna snijden we de ui, prei en rode peper klein. Dit mengen we met de djinten en ketoembar. Bak dit een paar minuutjes in een beetje wokolie op middelhoog vuur. Zodra de groentes zacht zijn kan je schepje voor schepje de Slim rijst toevoegen en meebakken. Je voegt pas een nieuwe schep rijst toe als de rijst licht is verkleurd. Zodra er geen witte rijst meer te zien is, kan het vuur wat lager. Als laatste voegen we een scheutje maggi aan de rijst toe en roeren dit er doorheen. Bak het dan nog een paar minuutjes op.
Naast de nasi maken we ook de proteïne wok kip in zoetzure saus. Als je het hele pakketje maakt heb je met dit recept voldoende voor 2 personen. Je kunt de kip in zoetzure saus in de magnetron of in een pannetje opwarmen. Schep de rijst op en doe je kip eroverheen. Geniet dan van je heerlijke Indische maaltijd!
Dit recept is geschikt vanaf fase 1 van het koolhydraatarm dieet.
Nasi met gewokte kip in zoetzure saus
Ingrediënten
- 1 pakje Slim Rijst
- 1 tl ui
- 1 prei
- 1 rode peper
- 2 tl djinten
- 3 tl ketoembar
- maggi
- 1 pakje proteïne wok kip in zoetzure saus
Instructies
- Giet het water uit de verpakking van de Slim rijst en spoel deze af onder wat water.
- Snij de ui, prei en rode peper. Maak hier een mengsel van en roer er de djinten en ketoembar doorheen.
- Bak het mengseltje ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur in een beetje wokolie.
- Voeg schepje voor schepje de Slim rijst toe. Voeg pas een nieuwe schep rijst toe als de rijst licht is verkleurd. Wanneer er geen witte rijst meer te zien is, kan je het vuur wat lager zetten. Voeg een scheutje maggi aan de rijst toe en meng dit erdoorheen. Bak het nog eventjes op.
- In de tussentijd kan je de kip in zoetzure saus opwarmen in de magnetron of in een pannetje.
- Schep de rijst op en doe de kip eroverheen. Geniet van je heerlijke Indische maaltijd!