Proteïnedieet recepten

In een handomdraai een lekker gerecht op tafel met onderstaande Proteïnedieet recepten. De recepten zijn speciaal samengesteld voor het proteïnedieet in fase 1 en ze zijn voor een ieder makkelijk te maken. Heb je zelf nog lekkere proteïnedieet recepten of tips? Laat het ons vooral weten!

Klik hier voor het nieuwste proteïnedieet recept van deze maand

 

Proteïnedieet recept: Salade met Proteïne Hamburgertjes (5 stuks)

Proteïne balletjes gehaktsmaak

Benodigdheden:


De groenten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:

  • 50 gram Augurk 
  • 30 gram Ui
  • 100 gram Tomaten 
  • 150 gram IJsbergsla 
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Rode peper of Cayennepeper 
  • 15 gram Verse peterselie 


Naar smaak- en wens toevoegen:

  • Peper en zout
  • Olijfolie 


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul een shakebeker met 50 ml water en voeg hier de inhoud van het zakje Proteïne balletjes gehaktsmaak aan toe. Schud tot het poeder volledig is opgelost. Voeg hier de knoflookpoeder, rode peper of cayennepeper en verse peterselie aan toe. Voor naar smaak- en wens peper en zout toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar heen. Kneed hier 5 balletjes van en druk deze plat op het bakpapier in de vorm van een hamburger. Bak de hamburgertjes vervolgens 15 minuten in de oven. Was de sla en maak deze droog. Voeg vervolgens de augurk, ui en tomaten toe aan de sla. Voor de smeuïgheid kun je 2 eetlepels olijfolie toevoegen. Wanneer de hamburgertjes klaar zijn kun je deze door de sla heen eten of er naast. 

Wil je graag een dressing over je sla of een sausje bij de hamburgertjes? Kies dan voor onze sauzen met een verlaagd gehalte aan koolhydraten.

Heb je het gerecht ook gemaakt? We vinden het leuk als je er ons een foto van stuurt.
Eet smakelijk!

 

Proteïnedieet recept: Omelet mediterraans 

Proteïne omelet mediterraans

Benodigdheden:

De groenten en kruiden die we gebruiken voor dit gerecht:

  • 100 gram Courgette
  • 100 gram Tomaten
  • 25 gram Champignons 
  • 25 gram Rode paprika
  • 30 gram Ui 
  • 1 gram Oregano
  • 1 gram Paprikapoeder 


Naar smaak- en wens toevoegen:

  • Peper en zout


Om te bakken:

  • 1 eetlepel olijfolie 


Bereiding: 
Was en snij de groenten naar de gewenste grootte. Stop deze in een kommetje en voeg hier naar smaak de oregano, paprikapoeder, zout en peper aan toe. Laat dit even staan. Vul nu een shakebeker met 120 ml water en voeg hier de inhoud van het zakje Proteïne omelet Mediterraans aan toe. Sluit de shaker af en schud krachtig tot een beslag. Giet vervolgens het beslag van het omelet in het kommetje bij de groenten en kruiden en meng dit goed door elkaar. Laat een pan (met anti-aanbaklaag) warm worden en voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe. Voeg hierna het mengsel van de omelet en groenten aan toe en bak de omelet aan beide zijde goudbruin. 

Heb je het gerecht ook gemaakt? We vinden het leuk als je er ons een foto van stuurt.
Eet smakelijk!

 

Nog meer proteïnedieet recepten:

 

Koolsoep
ingrediënten: 1 zakje proteïne soep met groenten, 1,5 kilo fijn gehakte kool, 2 tomaten fijn gesneden, 1 liter kokend water.
Van het volgende nog wat toevoegen: selder vlokken, uien poeder, basilicum, knoflookpoeder.
Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens sudderen totdat de kool zacht wordt, zodra dit is gebeurd kan de pan van het vuur en is de koolsoep klaar..


Hartige broccoli cream soep
Ingrediënten: 1 zakje proteïne soep met groenten, 1,5 kopjes broccoli gekookt, warm water, 1 theelepel knoflook poeder, 1 theelepel gemalen nootmuskaat.
Bereidingswijze: pureer de broccoli samen met het water in een blender en meng de soep kruiden in een kleine kom.  Roer de gepureerde broccoli doer de soep kruiden heen. Plaats de hartige broccolli soep in de magnetron op medium hoog (70%) voor 1 minuut tot het heet is en de soep ik klaar om geserveerd te worden.


Groenten omelet met ketjap en sesam olie
Ingrediënten: 1 zakje proteïne omelet kaas, 25 ml olijfolie, 1 chinees groenten pakket van 250 g, beetje ketjap manis en 1 theelepel sesam olie.
Bereidingswijze: Doe de inhoud van het zakje omelet kaas samen met 90 ml water in een kom. Roer dit goed door en laat het een minuutje staan, verhit de olijfolie en roerbak al omscheppend het omelet op een hoog vuur het groentenpakket met een beetje ketjap en sesamolie. Giet het omeletmengsel over de groenten en bak totdat de omelet goudbruin is.


Ovenschotel met Chinese kool
ingrediënten: 1 zakje proteïne aardappelpuree, ¼ Chinese kool, 25 g peultjes, 1/8 rode ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout, Zwitserse strooikaas.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de kool en de peultjes in stukken. Smoor deze in een wok met 1 eetlepel olijfolie. Voeg na enkele minuten 2 eetlepels water, tomatenpuree en peper en zout toe. Leg de gesmoorde groenten in de ovenschaal. Roer de zeer fijngesneden ui door de aardappelpuree en verdeel dit over de groenten. Bestrooi het geheel met Zwitserse strooikaas en doe de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.


Zuurkoolschotel met paprika
Ingrediënten: 1 zakje proteïne aardappelpuree, 100 g zuurkool, 1/8 rode paprika, 1/8 groene paprika, 1/8 gele paprika, 3 takjes verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, versgemalen peper, zeezout.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de paprika in kleine stukjes. Bak deze in 1 eetlepel olijfolie beetgaar. Stoom de zuurkool gaar en roer de paprikastukjes door de zuurkool. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zeezout. Doe de zuurkool in een ovenschaal en voeg aan de aardappelpuree 2 takjes fijngesneden peterselie toe. Verdeel dit over de zuurkool en doe de schaal 15 tot 20 minuten in de oven en garneer het daarna met wat paprikapoeder en een blaadje peterselie.


Andijviestamppot
Ingrediënten: 1 zakje proteïne aardappelpuree, 150 g andijvie, 1/8 ui, 1/8 rode peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, versgemalen peper, zeezout.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de andijvie, de ui en de rode peper (zonder zaadjes) in stukken. Bak de ui en de rode peper in 1 eetlepel olijfolie, voeg de andijvie hier aan toe en laat het zacht worden. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschaal en roer kerriepoeder en zeezout door de aardappelpuree. Verdeel dit over de groenten en doe de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.


Bacon ovenschotel
Ingrediënten: 1 zakje proteïne omelet bacon, 50 g bloemkool, 25 g peultjes, 25 g sperziebonen, 1 takje verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 225 graden en snijd de bloemkool, peultjes en sperziebonen in kleine stukjes en stoom de groenten beetgaar. Leg de groenten in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Giet de omelet eroverheen. Doe de schaal in de oven en laat de omelet ongeveer 20 tot 25 minuten stollen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


Omelet kaas met paksoi
Ingrediënten: 1 zakje proteïne omelet kaas, 1 struik paksoi, 50 g kastanje champignons, 1/8 rode peper, ½ eetlepel soja saus, 1/8 cm verse gemberwortel, 2 eetlepels olijfolie, 2 takjes verse koriander, gemalen koenjit, versgemalen peper, zeezout.
Bereidingswijze: snijd de paksoi en de champignons in stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Schil de gemberwortel en snijd deze in hele kleine stukjes. Wok alles in 1 eetlepel olijfolie beetgaar. Voeg de sojasaus, koenjit, verse peper en zeezout toe. Bak de omelet om 1 eetlepel olijfolie aan beide zijden goudbruin. Leg de groenten op de omelet en garneer met fijngesneden koriander.


Mediterraanse omelet
Ingrediënten: 1 zakje proteine mediterraanse omelet, ¼ courgette, 2 trostomaten, 1/8 aubergine, 1/8 ui, 1 knoflookteentje, 2 eetlepels olijfolie, 1 takje verse oregano, paprikapoeder, versgemalen peper, zout.
Bereidingswijze: verwijder uit de tomaat het zachte gedeelte en snijd alle groenten in stukjes. Wok de groenten in1 eetlepel olijfolie beetgaar. Voeg de uitgeperste knoflook, oregano paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout toe.
Bak de omelet in 1 eetlepel olijfolie aan beide kanten goudbruin. Vul de omelet met de groenten en klap de omelet dubbel.


Oosterse pasta
Ingrediënten: 1 zakje proteïne pastsa tagliatelle, ½ ui, 100 g groene kool, 1 eetlepel sojasaus, 1/8 rode peper, 1 theelepel kerriepoeder, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
Bereidingswijze: verwijder de pitjes uit de peper en snijd de kool, rode peper en ui in stukjes en bak dit alles in een wok met 1 eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten 2 eetlepels water en sojasaus toe. Stoof de kool beetgaar. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Roer de beetgare pasta door de kool.


Tagliatelle met roerbakgroenten
Ingrediënten: 1 zakje proteïne pasta tagliatelle, 2 tomaten, 1 bosui, 150 g paddenstoelen, 2 takjes basilicum, 1 knoflook teentje, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zout.
Bereidingswijze: snijd de bosui in ringetjes, de paddenstoelen in plakjes en het knoflook teentje fijn en wok de groenten kort in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze aan de groenten toe. Meng de beetgare tagliatelle met de groenten en wok het geheel kort door. Maak op smaak met peper en zeezout en voeg voor het opdienen de fijngesneden basilicum toe.


Asperge soep
Ingrediënten: 200 g asperges, 250 ml warm water, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel nootmuskaat.
Bereidingswijze:
Pureer de asperges met citroensap en water in een blender. 
Doe het mengsel in een kom en roer de zwarte peper en nootmuskaat hier door heen.
Zet het mengsel gedurende 1 minuut in de magnetron.


Toast gezond

Ingrediënten: Proteïne toast meergranen, smeerkaas of Philadelphia light, plakjes komkommer, plakjes tomaat, peper, zout, 1 plakje kipfilet, indien gewenst een ei (gebakken of gekookt).
Bereidingswijze: smeer de toast in met een laagje smeerkaas of Philadelphia light en leg hier de plakjes komkommer en tomaat op. Leg over de tomaat en de komkommer het plakje kipfilet.
Indien gewenst kunt u hier nog een gekookt of gebakken eitje op doen. Doe er nog wat peper en zout op.  Tip: Als topping kun je er een WF mayonaise of saus overheen doen.
 
Salade met toast 
Ingrediënten: Proteïne toast meergranen, plakjes kipfilet, wat rucola sla, wortel, prei, witte kool, komkommer schijfjes, champignons.   
Bereidingswijze: Maak van wortel, prei en witte kool rauwkost, voeg hier een handje rucola sla aan toe en beleg de toast hiermee. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze er eveneens op. Bak champignons leg deze ernaast.
Besprenkel het geheel met een dressing van Walden Farms.